Hoppa till innehållet

Vilka är Let's Go Swedish

Vi är en ideell förening som lär ut svenska och samhällskunskap till människor från hela världen.

Men- framför allt är vi en mötesplats dit alla är välkomna!

 

Vi träffas varje onsdag och söndag kl 18-20 på Studieförbundet Vuxenskolan, Almgatan 4 i centrala Boden (ibland ändras dag och tid).

Om du kommer och studerar hos oss kan du registrera dig och då få sms varje gång det är lektion eller något annat roligt vi ska göra! 

Vi finns på Facebook som Let’s Go Swedish !

Här nedan har vi lärare skrivit en liten text om oss själva och skolan.

Linda Olofsson

Hej! Jag heter Linda. Jag är född och uppvuxen i Boden. Jag jobbar som veterinär. Mina intressen är att springa, vara med mina hundar, vara utomhus… och ja mitt intresse är att vara med er!” Ungefär så brukar det låta när jag och mina elever tränar på att presentera oss. Och det är så sant! Mina onsdags- och söndagskvällar är heliga. Jag är så otroligt glad och tacksam att jag får träffa alla dessa fantastiska människor från alla världens länder. Män och kvinnor, med olika religioner, kulturer och traditioner. Vi är så olika men också så lika. Vi är världsmedborgare. Känslan att kunna ge sin tid och hjälpa människor är obeskrivlig. Skolan är det bästa jag har börjat med och det är mitt sätt att göra världen till en bättre plats. En plats där alla är välkomna och där alla respekteras. En plats där vi är snälla och bryr oss om varandra. Välkomna till Världens Bästa Gäng!

Lina Hällström

Jag har alltid tänkt att jag skulle förändra världen genom mitt jobb, dock är det inte allt för lätt som Doktorand inom Tillämpad Geokemi. Istället verkar det som att jag på min fritid är en bra bit påväg att göra någonting bra för ett stort antal människor tillsammans med Linda och Jessica. Det som driver mig är att integrera folk i Sverige genom medmänsklighet och kärlek. Att se människor växa genom att lära sig språket. Att se dem börja uttrycka sina känslor och personligheter igen. Att få se familjer återförenas. Att få diskutera politik, kulturer och händelser med människor från alla världens hörn. Att se människor som tidigare inte kunde skriva sin signatur på ID-kortet, nu sitta och skriva hela meningar på svenska.

Att jobba med integration har gett mig en ny syn på livet, fått mig att värdera mitt eget liv på att helt annat sätt. Problem som förut var stora, är inte ens värda en tanke nuförtiden. Jag började med Let's Go Swedish för att jag inte vill vara en person som bara klagar, jag vill vara en person som tar tag i saker och påverkar människor till det positiva.

Jessica Bergman

Första gången jag kom till skolan visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Jag hade ingen aning om att människorna jag skulle komma att träffa där skulle bli några av mina bästa vänner och att skolan skulle bli bland det roligaste jag gör med min tid! Jag hade inte heller någon aning om att jag skulle få träffa hela världen i Boden, i ett litet klassrum. Jag, Linda och Lina har mött människor från ca 50 olika länder, alla med varierande bakgrunder och sin egen livshistoria. Varje dag på skolan är lika efterlängtad! Jag vet aldrig vem jag kommer att träffa eller vilken historia jag kommer att bli delaktig i.

Att jobba med skolan är för mig fantastiskt- förutom att den ger mig perspektiv är det ett ställe där jag känner att jag hjälper till och gör skillnad på riktigt. Alla de elever som kommer till oss gör det frivilligt, det är underbart! De vill vara där, de vill lära sig och de är precis som du och jag. 

 

Men- ingen skola utan elever! Klicka här för att komma till våra kompisar och de som gör att skolan lever! 

 

 

Alla är välkomna! /Lina, Linda och Jessica

 


By Formsmedjan. Powered by Yago