Hoppa till innehållet

Vanligaste frågorna

Får ni betalt? Nej, det är helt ideellt och vi tycker att det är en av sakerna som gör det så roligt! 

Hur hittar ni tid till att göra det här? Hur hittar andra tid till sina fritidsintressen? För det är precis vad det här är för oss, ett fantastiskt roligt fritidsintresse! När andra kanske prioriterar att se en film, utöva en idrott, gå någon kurs eller kanske allt det, så har vi lektioner med våra vänner. Vi hinner! Vi hinner ha lektion och göra en massa andra saker! Det man tycker är roligt hittar man alltid tid till.

Hur hittar ni elever? De flesta elever dyker bara upp på skolan, de kanske har hört från någon kompis, på stan eller fått tips av någon annan förening att vi finns. En del har hittat oss på facebook och några elever har vi själva träffat på stan och bjudit in de till att delta i vår verksamhet). 

Med så många människor från olika länder och kulturer, har ni aldrig haft problem? Att det är bråk eller att människor inte kommer överens? Under den tiden vi har haft skolan har vi aldrig haft bråk. Inte en enda gång. Stämningen på vår skola är alltid positiv, glad och lättsam. Även om människor tycker olika om saker behöver det inte betyda att man automatiskt blir ovänner. Vi lyfter gärna olikheter och diskuterar dessa i våra klasser. Det tycker både vi och våra elever är bra och intressant.

Hur många elever har ni haft på skolan? Det är såklart svårt att veta exakt, men från det att skolan startade till början på 2018 har vi räknat med att lite mer än 400 elever passerat genom vår skola, fantastiskt, eller hur?!

Från hur många olika länder har ni haft elever? Oj, det är många, är ni beredda? Här kommer en lista över alla de länder som vi haft elever från: Syrien Irak Iran Afghanistan Jemen Azerbadjan Albanien Eritrea Nigeria Tchad Sudan Sydsudan Malawi Mali Eqypten Kurdistan Ukraina Vitryssland Ryssland Rumänien Burundi Tanzania Rwanda Bangladesh Brasilien Venezuela Etiopien Filippinerna Thailand Indonesien Tibet Guinea Jordanien Kamerun Kuwait Libanon Mauretanien Palestina Saudiarabien Senegal Somalia Sydafrika Turkiet Kongo Kenya Armenien Liberia Sierra Loene Ghana Elfenbenskusten Uganda Zambia Gambia


Hur vet ni vad ni ska göra på lektionen? Är det inte svårt? Visst kan man få lite idétorka ibland, men vi har några olika läroböcker som stöd men förutom det försöker vi ta vara på det som händer omkring oss just nu. Det kan vara att prata om aktuella högtider, evenemang som är på gång, traditioner som närmar sig eller årstiden vi befinner oss i. Ibland lyssnar vi på musik och läser texter, ibland läser vi tidningen och nyheterna för dagen. Vi kan också jobba i teman så som, mat, kläder, sjukvård, arbete, utbildning eller liknande. Många gånger kan våra elever själva efterfråga ett ämne som de vill jobba med. Så nej, det är inte svårt!


By Formsmedjan. Powered by Yago