Hoppa till innehållet
9 augusti 2018

Michael Asfahan - Syrien

Mitt namn är Michael och jag kommer ifrån Aleppo i norra Syrien. Min stora bror Fadi och jag kom tillsammans till Sverige i augusti 2014 och bodde i Boden. I Boden träffade vi vår kompis Wael som kommer också från Syrien ifrån en stad som heter Hamah.

I den fina Boden träffade vi tre vackra flickor som heter: Lina, Linda och Jessica som har öppnat en skola för att undervisa det svenska språket för asylsökande som har inte rätt för att studera på SFI-skolan. En skola som har öppnat sin dörr för att vara en mötesplats som är full av kärlek, generositet och värmen. Värmen som har varit starkare än allt kallt som finns i Boden.

I denna skola har vi studerat det svenska språket och blev kära i detta underbara språk. Dessutom lära språket har vi lärt känna många vänner, lärt oss den svenska kulturen och lära oss det hur samhället i Sverige fungerar.

I juli 2015 flyttade till Norrköping och där fick vi (alla tre) jobba som integrationsassistent. Vi var så glad att vi har fått samma jobb samma dag. Som integrationsassistent var vi ett stöd och förebild åt ungdomar som flytt sitt hemland av olika anledningar. I februari 2017 har vi fått ett annat jobb och det var på Arbetsförmedlingen och idag trivs vi väldigt bra på vårt jobb men samtidigt har vi stora mål och många drömmar.

Slutligen är vi otroligt tacksamma över allt LJL har gjort och fortfarande gör. Vi vill gärna tacka från djupt av våra hjärtan för era tid, era energier, era fantastiska leenden. Utan er skulle vi inte kunna älska detta språk som vi gör idag. Vi är så glada och tacksamma att vi har lärt känna er och ni finns i våra liv!

TACK för allt!


Fler nyheter

Arash Mhetari- Afghanistan

27 maj 2019, publicerad av Jessica Bergman
Det här är jag Arash, Som Kommer från Afghanistan. Hur jag kunde kom till Sverige? - Jag kom med promenad, båt och bil som alla de andra... Jag kom...

Everilde - Venezuela

17 maj 2019, publicerad av Lina Hallström
Har du tänkt det, är det för att det är möjligt. Och om du drömmer det beror det på att du definitivt har styrkan att göra det. Utvandring hade...

Hamude- Syrien

14 maj 2019, publicerad av Jessica Bergman
Hej jag heter Hamude och jag kommer från Syrien. Jag ska berätta om hur det var när jag kom till Svarige. Allt började 2014 det var jätte tufft...


By Formsmedjan. Powered by Yago