Hoppa till innehållet
21 mars 2019

Nour Aldin- Syrien

Hej! Nour Aldin heter jag och är 23 år. Jag föddes och uppväxt i Syrien i en stad som heter Aleppo.
Där i Aleppo bodde jag med min stora familj som består av nio personer, under denna tid innan att vi flytta från Syrien hann jag att utbilda mig en gymnasieutbildning inom IT område (datorteknik).
Vi flyttade från Syrien till Turkiet 2015 och där bodde jag med familjen drygt ett år, sedan började jag min resa till Sverige hela resan tog exakt två månader från Turkiet fram hit till Sverige och då passerade flera länder som Grekland där jag blev fastnad en månad och bodde i ett litet tält med tre kompisar, därefter kunde inte vänta mer och började gå med en flyktinggrupp och smugglade vi genom skogar i tio dagar tills att vi kom fram i Serbien, där i Serbien vi vilade några dagar sen fortsatt vi resan till Yngen, där i Yngen blev vi häktade i en vecka, sedan lyckades jag att smuggla i en flygplan som flyger mot Sverige och på det här sättet jag kom till Sverige 7 maj 2016.

I Sverige bodde jag först i en liten by ligger utanför Boden som heter Harads, där bodde jag i två år i migrationsverket bostad, därför då hade inte uppehållstillstånd, men under denna tid jag pluggade mycket svenska i olika skolor.
Skolan som jag tyckte om mest och lärde mig verkligen mycket saker inte bara språket utan traditioner och kulturer osv var “Let’s go Swedish” med skolkamrater, Lina, Linda och Jessica hade jag och har fortfarande spännande dagar fantastiska stunder och väldigt roliga aktiviteter. Sedan jag har fått uppehållstillstånd flyttade jag till fina Boden och här började jag lyckas i livet. Jag jobbade inom vårdbiträde i ett tag och studerar samtidigt i SFI skola, sedan jag har fått ett jobb i en grundskola och där jobbade som lärare assistans, sedan 26 februari 2019 slutade jobba i skolan.

Idag jobbar jag på Jobbcentra i Boden inom integration och pluggar samtidigt. I dagsläget studerar jag i full fart svenska som andra språk 2 engelska 6 matematik 2 programmering 1 och jag kämpar extra mycket för att nå mitt mål av studier.

Önska alla lycka till.


Fler nyheter

Arash Mhetari- Afghanistan

27 maj 2019, publicerad av Jessica Bergman
Det här är jag Arash, Som Kommer från Afghanistan. Hur jag kunde kom till Sverige? - Jag kom med promenad, båt och bil som alla de andra... Jag kom...

Everilde - Venezuela

17 maj 2019, publicerad av Lina Hallström
Har du tänkt det, är det för att det är möjligt. Och om du drömmer det beror det på att du definitivt har styrkan att göra det. Utvandring hade...

Hamude- Syrien

14 maj 2019, publicerad av Jessica Bergman
Hej jag heter Hamude och jag kommer från Syrien. Jag ska berätta om hur det var när jag kom till Svarige. Allt började 2014 det var jätte tufft...


By Formsmedjan. Powered by Yago